Schrijf je in voor de online les op 27 maart!
Schrijf je vlug in voor deze interessante vorming!
Schrijf je in voor Brussel Lust voor 1 maart!
Neem deel aan deze prachtige demonstratie!
Maak zelf je eigen bedrijfsvideo!
Zelf fermenteren: eenvoudig, lekker en gezond!
Verplichte opleiding hygiëne en autocontrole.
Schrijf je op 5 februari in Oost-Vlaanderen!
Op zoek naar een vouwtent?
Neem ook deel en schrijf je in!
Inspiratietoers in Limburg en West-Vlaanderen
Wat moet je doen om in orde te zijn?
Leerrijke dag voor elke hoeveproducent!
Waar is dat feestje? Op de boerderij is dat feestje!
Cursus zuivelverwerking najaar 2017.
Infodag voor leerkrachten, schrijf je snel in!
Vormingstraject najaar 2017
Meer info over uitfasering koelvloeistoffen nodig?
Schrijf je in voor de workshop: Lekkere bevroren ijsdessertjes!
Inspiratiedag Voedselstrategieën
Kom langs op onze belevingsmarkt in Tildonk - 15 oktober 2017!
Korte keten inspiratietoer voor Brusselse rand rurale ondernemers.
Bevroren zuiveldesserten zonder ijsturbine
Thuisverkoop, iets voor jou?
Wettelijke verplichtingen voor de etiketten.
Kom naar de Inspiratiedag op 22 november!
Brief van Landbouw en Visserij ontvangen?
Reinigen en ontsmetten van verwerkings- en winkelruimte.
Demodag ijstaarten versieren.
Zelf kaas maken in de praktijk.
Verkoop aan derden – B2B Verkoop.
Je bent melkveehouder en misschien denk je er wel over om
‘iets’ met je melk te gaan doen maar zit je toch met heel wat vragen ...
Melk verwerken tot hoeve-ijs is een optie waar veel
melkveehouders al eens aan denken maar wat komt er allemaal bij kijken? Hoe begin
je eraan? Wat ...
Maak je zelf reeds hoeve-ijs en wil je je specialiseren in
het maken en versieren van ijstaarten of wil je nieuwe ideeën opdoen dan is
deze dem...
Je verwerkt melk tot zuivelproducten, fruit tot confituren
of je maakt vleesbereidingen. Het nadien afvullen in kleine verpakkingen kan
heel tijdrov...
De wet verplicht dat
al wie met levensmiddelen omgaat, opgeleid en/of gevormd wordt op het gebied
van hygiëne. Deze verplichting geldt ov...
De voorjaarsophalingen van hoeveproducten gaan heel binnenkort van start. Je zal dus de komende dagen zeker een telefoontje mogen verwachten van ...
GKS: ook verplicht voor hoeveproducenten?
In samenwerking met de KU Leuven - Thomas More Hogeschool te Geel ontwikkelde het Steunpunt Hoeveproducten een testkit met hierin verschillende tests om de kwaliteit en houdbaarheid van je producten zelf te testen. Tijdens de 2 opleidingsdagen leer je werken met de testkit, krijg je een testkit in bruikleen mee naar huis om reeds wat te oefenen en krijg je van ons begeleiding bij de interpretatie van je resultaten.
Deze minicursus gaat door op 13 en 27 maart van 10 – 14u in Maldegem.
De deelnameprijs bedraagt 30 euro. Hierin zijn alle kosten inbegrepen: zaalhuur, lesgever alsook drank, lesnota’s, broodjes en begeleiding.
Bij de verwerking van eigen melk tot lekkere zuiveldesserten of romig hoeveijs komt heel wat kijken. Het bepalen van de juiste kostprijs (en dus een correcte verkoopprijs) is cruciaal
Tijdens Houtem Jaarmarkt in het Oost-Vlaamss Sint-Lievens-Hotem lanceerden Oost-Vlaams Deputé van landbouw Alexand...
Het ‘Steunpunt voor Hoeveproducten’ bewijst al tien jaar zijn nut. Om dat te vieren werden in Polles geitenboerderij in Lichtaart tien kaarsjes uitgeb...
Als hoeveproducent gebruik je natuurlijk verpakkingsmaterialen om je producten te verpakken en te verkopen.
Vanuit de overheid worden er recyclagedoe...