Steunpunt hoeveproducten
Steunpunt Hoeveproducten maakt deel uit van
Ons
09
Cursus zuivelverwerking

 

Je bent melkveehouder en misschien denk je er wel over om ‘iets’ met je melk te gaan doen maar zit je toch met heel wat vragen rond de bereiding van dergelijke zuivelproducten. Het Steunpunt Hoeveproducten organiseert daarom een cursus zuivelverwerking waar je in 4 lesdagen een realistisch beeld krijgt van wat zuivelverwerking allemaal inhoudt. De cursus is opgebouwd uit 2 theoretische lesdagen in Hasselt (maken van yoghurt, platte kaas, desserten, roomijs en kaas) en 2 praktijk demolessen. Op 26 oktober is er een praktische demoles ‘kaas maken’ en op 11 november gaan we in de praktijk ervaren hoe hoeve-ijs bereid wordt. Niet alleen de bereiding van de producten komt aan bod maar ook de benodigde toestellen krijgen de vereiste aandacht.

De deelnameprijs bedraagt 80 euro. Hierin zijn alle kosten inbegrepen inclusief lesnota’s, dranken en 4 keer lunch.

Praktisch

Cursusdata                   Dinsdag 20 oktober 2015 10-16u., Hasselt

Maandag 26 oktober 2015 10-16u., Hamont Achel

Dinsdag 3 november 2015 10-16u., Hasselt

Woensdag 11 november 2015 10-16u., Vechmaal

Voor wie?                     Alle geïnteresseerde melkveehouders (rundvee, geiten, schapen,…).

Aantal deelnemers:    Beperkt tot max. 20.

Deelnameprijs?           € 80

Betaling?                      Via overschrijving op rekeningnummer BE91 7300 0410 1476 met vermelding van ‘KVLV vzw – Steunpunt Hoeveproducten + je naam + zuivelverwerking Limburg’.

Inschrijven?                  Is noodzakelijk voor 13 okt. via kvangoidtsenhoven@ons.be  of 016/24 39 54. Enkel geld overschrijven geldt NIET als inschrijving!