Steunpunt hoeveproducten
Steunpunt Hoeveproducten maakt deel uit van
Ons
12
Cursus zuivelverwerking

Je bent melkveehouder en misschien denk je er wel over om ‘iets’ met je melk te gaan doen maar zit je toch met heel wat vragen rond de bereiding van dergelijke zuivelproducten.

Het Steunpunt Hoeveproducten organiseert daarom een cursus zuivelverwerking waar je in 4 lesdagen een realistisch beeld krijgt van wat zuivelverwerking allemaal inhoudt.

De cursus is opgebouwd uit 2 theoretische lesdagen in Geel (maken van yoghurt, platte kaas, desserten, roomijs en kaas) en 2 praktijk demolessen. Op 23 oktober is er een praktische demoles 'roomijs maken' en op 27 november gaan we in de praktijk ervaren hoe hoevekaas bereid wordt. Niet alleen de bereiding van de producten komt aan bod maar ook de benodigde toestellen krijgen de vereiste aandacht.

De deelnameprijs bedraagt 100 euro. Hierin zijn alle kosten inbegrepen inclusief lesnota’s, dranken en 4 keer lunch.

Data

Maandag 23 oktober 2017 10-16u., Pulle
Dinsdag 14 november 2017 10-15u30., Geel
Dinsdag 21 november 2017 10-15u30., Geel
Maandag 27 november 2017 9-15u, Bever

Praktisch

Voor: alle geïnteresseerde melkveehouders (rundvee, geiten, schapen,…).

Aantal deelnemers: beperkt tot max. 20.

Deelnameprijs: € 100

Betaling: Via overschrijving op rekeningnummer BE91 7300 0410 1476 met vermelding van ‘KVLV vzw – Steunpunt Hoeveproducten + je naam + zuivelverwerking'.

Inschrijven is noodzakelijk voor 16 oktober via kvangoidtsenhoven@ons.be of 016/24 39 54.            Enkel geld overschrijven geldt NIET als inschrijving!