Steunpunt hoeveproducten
Steunpunt Hoeveproducten maakt deel uit van
Ons
06
Cursus zuivelverwerking

Je bent melkveehouder en misschien denk je er wel over om ‘iets’ met je melk te gaan doen maar zit je toch met heel wat vragen rond de bereiding van dergelijke zuivelproducten. Het Steunpunt Hoeveproducten organiseert daarom een cursus zuivelverwerking waar je in 5 lessen een beeld krijgt van wat zuivelverwerking praktisch allemaal inhoudt. De cursus is opgebouwd uit 3 theoretische lessen (maken van yoghurt, platte kaas, desserten, roomijs en kaas op 4, 11 en 18 maart telkens van 10-13 u.). Op 31 maart (10-16 u.) is er een praktische demoles ‘roomijs maken’ en op 28 april (9-13 u.) gaan we in de praktijk ervaren hoe hoevekaas bereid wordt. Niet alleen de bereiding van de producten komt aan bod maar ook de benodigde toestellen krijgen de vereiste aandacht.

  • Lesdagen:
    Dinsdag 4 maart 2014 10-13u., Thomas More, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
    Dinsdag 11 maart 2014 10-13u., Thomas More, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
    Dinsdag 18 maart 2014 10-13u., Thomas More, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
    Maandag 31 maart 2014 10-16u., De Hoeve, Cauwerberglei 80, 2243 Pulle
    Maandag 28 april 2014 9–13u., De Ploeg, Diestsebaan 71, 2230 Herselt
  • Inschrijven: is noodzakelijk voor 25 februari via kvangoidtsenhoven@ons.be of 016/24 39 54. De deelnameprijs bedraagt 50 euro. Hierin zijn alle kosten inbegrepen alsook drank, lesnota’s en broodmaaltijd op lesdag 4 (65 euro indien je ook broodjes wenst te bestellen op lesdagen 1, 2 en 3).
    Betaling: via overschrijving op rekeningnummer BE91 7300 0410 1476 met vermelding van ‘KVLV vzw – Steunpunt Hoeveproducten + je naam + zuivelverwerking II’.

In Oost-Vlaanderen wordt er ook een cursus zuivelverwerking gepland.

Deze cursus bestaat uit 3 theoretische lessen die doorgaan te Maldegem op 13 en 27 maart van 14.30 tot 17 u. en op 3 april van 10 tot 15 u. De demoles ijs maken vindt plaats op 26 maart (9 tot 14 u.) te Velzeke en de demoles kaas maken op 14 april (9 tot 13 u.)  in Bever.

  • Lesdagen:
    Donderdag 13 maart 2014  14.30-17 u., Filippus paardenmelkerij, Vakebuurtstraat 243, Maldegem
    Donderdag 27 maart 2014 14.30-17 u.,  Filippus paardenmelkerij, Vakebuurtstraat 243, Maldegem
    Donderdag 3 april 2014 10-15 u.,  Filippus paardenmelkerij, Vakebuurtstraat 243, Maldegem
    Woensdag 26 maart 2014 9-14 u., ’t Alkeveld, Steenbekestraat 6, Zottegem
    Maandag 14 april 2014 9-13 u., Beverse Kaasmakerij, Kerkhove 64, Bever
  • Inschrijven: is noodzakelijk voor 6 maart via kvangoidtsenhoven@ons.be of 016/24 39 54. De deelnameprijs bedraagt 65 euro. Hierin zijn alle kosten inbegrepen alsook drank, lesnota’s en broodmaaltijd op lesdag 3-4 en 5.
    Betaling: via overschrijving op rekeningnummer BE91 7300 0410 1476 met vermelding van ‘KVLV vzw – Steunpunt Hoeveproducten + je naam + zuivelverwerking OVL.