Steunpunt hoeveproducten
Steunpunt Hoeveproducten maakt deel uit van
Ons
14
Bereken zelf de kostprijs van je zuivelproducten!

Bij de verwerking van eigen melk tot lekkere zuiveldesserten of romig hoeveijs komt heel wat kijken. Het bepalen van de juiste kostprijs (en dus een correcte verkoopprijs) is cruciaal.

Het Steunpunt Hoeveproducten werkte –met de financiële ondersteuning van de EU en de provincie Oost-Vlaanderen- een rekentool uit waarmee je de kostprijs van je verschillende producten makkelijk zelf kan bepalen.

De rekentool wordt op donderdag 20 februari officieel gelanceerd op de Provinciale Agradag in Merelbeke. Vanaf dan zal je de rekentool –samen met een handleiding - ook online op onze website terugvinden en kunnen gebruiken.

Om je echter vertrouwd te maken met de werking van de module richt het Steunpunt Hoeveproducten op 27 februari een namiddag in waar iedere hoevezuivelaar – na afspraak - terecht kan met vragen. Je kan er ook de kostprijs van één of meerdere van je zuivelproducten door de module laten berekenen. Bovendien krijg je dan ook een uitgeschreven handleiding.

Praktisch

Voor wie? Hoevezuivelaars en melkveehouders met interesse in de verkoop zuivelproducten.
Deelnameprijs? Gratis
Inschrijven? Is noodzakelijk voor 21 februari via kvangoidtsenhoven@ons.be of 016/24 39 54.

Je wordt op 27 februari in Lochristi verwacht op het uur afgesproken bij de inschrijving. Er zal je ook gevraagd worden een aantal cijfergegevens mee te brengen.