Steunpunt hoeveproducten
Steunpunt Hoeveproducten maakt deel uit van
Ons
25
Voorjaarsronde staalnames weldra van start!

De voorjaarsophalingen van hoeveproducten gaan heel binnenkort van start. Je zal dus de komende dagen zeker een telefoontje mogen verwachten van het labo om met jou een afspraak te maken om de product- en ev. waterstalen op te halen.Even ter herinnering: hoe werkt het?

Indien je zelf producten bereid/verwerkt (zuivelproducten, vleesbereidingen, groenten en fruitbereidingen,…. dan ben je verplicht om minstens 2 maal per jaar (vanaf nu ook voor vlees!)  je producten bacteriologisch te analyseren op een aantal bacteriën. Het gaat hierbij over de mogelijk aanwezigheid van enkele potentieel gevaarlijke bacteriën (vb. Listeria) maar ook een aantal bacteriën waaruit je kunt afleiden hoe het staat met de algemene hygiëne op uw bedrijf.

Je kunt als producent zelf op zoek gaan naar een erkend labo waar je je stalen kunt laten analyseren maar het Steunpunt Hoeveproducten heeft het je gemakkelijk gemaakt en vraagt regelmatig bij verschillende labo’s offertes op en kiest daarna op basis hiervan het labo waar het mee zal samenwerken. Je kunt het een beetje vergelijken met een soort groepsaankoop: doordat we als groep hoeveproducenten bij een labo klant zijn krijgen jullie dus een interessantere prijs voor jullie analyses. Zeker interessant dus maar deelname is volledig vrijblijvend. Voor Oost en West-Vlaanderen en het Pajottenland wordt samengewerkt met het labo Servaco Food Control: www.servacofoodcontrol.be. Voor de rest van Vlaanderen werken we samen met Nutricert: nutricert@telenet.be .

Praktisch:

Je laat ons weten dat dit aanbod je interesseert en je geeft ons jouw contactgegevens door voor 18 maart 2015. Je krijgt een prijslijst doorgemaild. Wij geven een overzichtslijst door aan het labo dat jou vervolgens contacteert om een afspraak te maken om de stalen bij jou thuis op te halen. De rest van de communicatie verloopt tussen jou en het labo (resultaten, facturatie).

Nog vragen? Stuur ons een mailtje op steunpunthoeveproducten@ons.be of 016/24.39.54